Alegeri-2023

ALEGERI COMISIA SUPERIOARĂ DE DISCIPLINĂ

Informații Utile

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină:

(1) Dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România care au cotizaţia plătită la zi.*

(2) Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sunt aleşi de adunarea generală a colegiului în care sunt înscrişi, iar membrii Comisiei Superioare de Disciplină sunt aleşi de Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor din România.

(3) Pot fi aleşi în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puţin 7 ani şi nu au săvârşit abateri disciplinare în ultimii 5 ani.

*Alegătorii și candidații trebuie să aibă cotizația achitată la zi – adică până la data de 30 iunie 2023; alegătorul, pentru a fi înregistrat în Registrul electoral, iar candidatul, pentru a avea o candidatură validă.

Potrivit Deciziei nr. 15 din 03.08.2023, : Dispozițiile art. 4 alin. 3) din Regulamentul electoral care prevăd că „pot fi aleși în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puțin 7 ani” nu se interpretează ca vechime de 7 ani de la momentul la care medicul a obținut gradul profesional de medic primar.

Potrivit Deciziei nr. 8, se stabileşte data organizării alegerilor pentru Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, după cum urmează turul I în 13 octombrie 2023, respectiv, dacă este cazul, turul II în 27 octombrie 2023.

REGULAMENTUL ELECTORAL – VERSIUNEA CONSOLIDATĂ LEGE 5/Indaco (inclusiv ultimele modificări publicate în M. Of.)

 Componenţa Comisiei Electorale Centrale:
dr. Aurelian-Emil Ranetti;
dr. Bogdan Popescu;
dr. Horia Bumbea;
dr. Dan-Nicolae Popescu;
dr. Adrian Cursaru;
dr. Mihaela Boţ;
dr. Ciprian-Andrei Coroleucă;
Cătălin Miu – specialist IT;
av. Nicoleta Tatiana Popescu.

 

ADRESĂ TUTORIAL VOT ELECTRONIC:

https://www.youtube.com/watch?v=YRRtlI4yhV0

Buletin de vot SCANAT

Lista electorala